بستن

فروشگاه آوابوک حقوق کتب دانشگاهی وصیت نامه امام درسی بنام امام خمینی در نظام دانشگاهی
- وصیت نامه امام درسی بنام امام خمینی در نظام دانشگاهی
  • تعداد کل امتیازات ثبت شده : 0

وصیت نامه امام درسی بنام امام خمینی در نظام دانشگاهی

دکتر علی بهادری

90,000 تومان 81,000 تومان
خرید

مشخصات کلی

نام ناشر

کتاب آوا

نام مولف

دکتر علی بهادری

قطع کتاب وزیری شومیز

وصیت نامه امام درسی بنام امام خمینی در نظام دانشگاهی

 

ارتقاء سطح معرفت و آگاهی جامعه ایرانی به ویژه دانشجویان فرهیخته‌ی نسل جدید نسبت به آراء و شخصیت امام خمینی و آگاهی از تحولات بزرگی که وی از قبل نوع نگرش و رویکرد خود در ایران معاصر، منطقه خاورمیانه، دنیای اسلام و در عرصه جهانی ایجاد کرد، نوعی ضرورت مبرم است. قبل از هر چیز کیفیت زندگی و نوع نگاه و عملکرد وی در زندگی شخصی و اجتماعی در دوره‌های مختلف از حیات پربار و طولانی خود، از اهمیت الگویی و اثر بخشی ویژه‌ای برخوردار است که می‌تواند برای همه نسل‌ها، در عصرها و دوره‌های مختلف نقشی موثر و مفید ایفا کند. امام خمینی فیلسوفی الهی، عارفی ربانی، فقیهی اصولی و مرجع تقلیدی متفاوت در میان مردم بود. امام از باب استعداد ذاتی و التفات الهی، به فراگیری مهم‌ترین معارف و علوم اسلامی پرداخت و در آن‌ها به تخصص و مهارت کامل رسید. جامعیت علمی و تنوع دروس مورد تحصیل در او، بسیار قابل توجه است. امام ضمن تحصیل دروس فقهی، به آموختن متون عرفانی، کلامی، سیاسی، ادبی، نجومی و هیئت جدید و قدیم پرداخته و با مبانی فلسفه غرب آشنا شد اما در فلسفه اسلامی در هر دوگرایش اشراقی و مشائی به تسلط کامل رسید.

امام، در عین حال که باور داشت، پویایی فقه هرگز به معنای بی‌ثبات کردن شیوه‌ی استنباط و اجتهاد مصطلح نیست، پویایی فقه و اصول را لازمه نگرش اجتهادی می‌دانست و اعتقاد داشت  که عناصری چون زمان و مکان از نقشی موثر در اجتهاد برخوردارند. وی در قلمرو فلسفه، حکمت و عرفان، بسیار زبردست، صاحب مبنا و متخصص بود و به عنوان یکی از مدرسین و مجتهدین صاحب رأی در امر تفسیر، فقه، اصول، فلسفه، عرفان و اخلاق مشهور خاص و عام بود.

امام خمینی، تربیت و تزکیه را پیوسته و با تاکید بر تعلیم مقدم می‌دانست و بر این باور بود که دانش هر اندازه ارزشمند باشد می‌بایست با تزکیه نفس همراه باشد. او خود، بنده عابد و زاهد خدا بود و سالهای طولانی در خلوت نیایش‌های با اخلاص خود، به مقام بندگی خالص خدا رسیده بود. او تجسم عینی تسلیم در برابر خدا بود. ساده زیستی و قناعت او در ایجاد جاذبه میان طلاب جوان و اقشار مختلف مردم نقش موثری داشت؛ این خصیصه‌ی وی در طول سال‌های پس از انقلاب نیز تداوم پیدا کرد و با این که در اوج قدرت و محبوبیت قرار داشت هرگز از اموال عمومی و بیت المال و وجوهات شرعی و هدایا و عطایا محبان  و دوست داران خود نه مالی انباشته کرد، نه حتی برای یک روز، قدم در راه تعیش و تلذذ از مواهب دنیا گذاشت و نه اجازه داد که خانواده و نزدیکان او از این امکانات بهره برداری شخصی داشته باشند.

از دیگر خصوصیات شخصیتی امام نظم و انضباط فوق‌العاده وی در امور فردی بود. امام در رعایت نظم و انجام دقیق برنامه‏های روزمره‌ی خود به شیوه‌ای عمل می‏نمود که نزدیکان او از طریق انجام هر برنامه توسط امام، زمان را تشخیص می‏دادند. در عین حال اندیشه و راهبرد سیاسی امام، بر اصولی  قابل دفاع از جهان بینی توحیدی، سیره معصومین، اجتهاد، ارتباط دین و سیاست، عقلانیت دینی، توجه به مقتضیات زمان و لزوم تأمین مصالح جامعه، مبتنی و استوار بود و در همان حال که همه جناح‌های سیاسی را در چهارچوب اصولی ثابت، قانونی و با پرهیز از منفعت جویی و جانبداری می‌پذیرفت؛ انصاف، خداترسی، شجاعت و قاطعیت را که از ویژگی‌های ممتاز و منحصر به فرد او در امور سیاسی بود و از قبل آن  همواره مصدر افعالی استثنائی و اقداماتی بدیع و شگفت آور شده بود را تا پایانی‌ترین روزهای حیات خود مرعی می‌داشت. امام مرد روزهای سخت بود. او هرگز نه در گذشته متوقف می‌شد و نه از امید افراطی به آینده، زمان حال را از یاد می‌برد و نه مشغله‌های فراوان زمان حال او را غرق در روزمرگی می‌کرد. امام نمونه‌ای از یک انسان کامل بود و به قیاس اولیاء الله، در همه‌ی دوره‌های حیات خود، مجموعه‌ی کنش‌ها و واکنش‌های هدفداری داشت که برآیند نهایی همه‌ی آنها، شخصیت ممتاز و امتیازات کم نظیر منش خدا جوی او بود و از این همه، او در ایران معاصر از معدود کسانی است که تاریخ، هویت، تحولات و سیر حرکت جامعه ایرانی را به شکلی حداکثری از خود متاثر کرده است و با ایجاد یک مسیر ابداعی و نوآورانه، سرنوشت  ایران نوین را به خود و آرمان‌های الهی خود پیوند زده است.

 

 

 

نظرات

captcha Refresh
محصولات مشابه