بستن

فروشگاه آوابوک حقوق کتب کاربردی جرایم سایبری و پزشکی قانونی دیجیتال
- جرایم سایبری و پزشکی قانونی دیجیتال
  • تعداد کل امتیازات ثبت شده : 1

جرایم سایبری و پزشکی قانونی دیجیتال

محمد سعید شفیعی_مهرنوش ابوذری_فرسیما خامسی پور

300,000 تومان 270,000 تومان

دسته بندی:  حقوق 

ناشر: کتاب آوا

خرید دانلود پیش نمایش کتاب

مشخصات کلی

نام ناشر

کتاب آوا

نام مولف

امون کربین

مترجم

محمد سعید شفیعی_مهرنوش ابوذری_فرسیما خامسی پور

نوبت انتشار

2

قطع کتاب وزیری شومیز
تیراژ

200

شابک

9786003464957

کتاب جرایم سایبری و پزشکی قانونی دیجیتال

امروزه فناوری اطلاعات صرف نظر از موقعیت جغرافیایی، در تمامی شئون زندگی وارد شده است و هریک از افراد، بسته به نیاز خود از مزایای این علم بهره مند می شوند. گرچه فضای سایبر همانند دیگر عناصر زندگی اجتماعی، از گزند یک پدیده بسیار انعطافپذیر و لاینفک از اجتماع به نام جرم در امان نمانده است. دنیای ارتباطات و فضای سایبر، فرصتهای جدید و بسیار پیشرفته ای را برای قانون شکنی در اختیار کاربران خود قرار داده که امکان رفتارهای ضد اجتماعی و مجرمانه مهیا شده است.

 به طور کلی، آنچه امروزه تحت عنوان جرم سایبر قرار میگیرد، دو طیف از جرائم است: گروه اول جرائمی هستند که نظایر آنها در دنیای فیزیکی نیز وجود دارد و فضای سایبر بدون تغییر ارکان مجرمانهشان، با امکاناتی که در اختیار مجرمان قرار میدهد، ارتکابشان را تسهیل میکند. جرائم تحت شمول این حوزه بسیار گسترده‌اند و از جرائم علیه امنیت ملی و حتی بینالمللی نظیر اقدامات تروریستی گرفته تا جرائم علیه اموال و اشخاص را در برمیگیرند. اما طیف دیگر جرائم سایبر، به سوء استفادههای منحصر از این فضا مربوط میشود که امکان ارتکاب آنها در فضای فیزیکی میسر نیست. جرائمی نظیر دسترسی غیرمجاز به داده ها یا سیستمها یا پخش برنامههای مخرب نظیر ویروسها، جز در فضای سایبر قابلیت ارتکاب ندارند و به همین دلیل به آنها جرائم سایبری محض نیز گفته میشود.

 جرائم رایانهای ـ سایبری را در قالب سه نسل مورد بررسی قرار میدهند که قابل توجه می باشد:

 نسل اول جرائم رایانهای: همانگونه که از عنوان پیداست، این نسل به ابتدای ظهور سیستمهای رایانهای، به ویژه زمانی که برای اولین بار در سطح گستردهای در دسترس عموم قرار گرفتند، مربوط میشود. در آن زمان، عمده اقدامات غیرمجاز، به ایجاد اختلال در کارکرد این سیستمها و به تبع آن دستکاری دادهها مربوط میشد.

 نسل دوم جرائم رایانهای: این نسل از جرائم پل ارتباطی میان نسل اول و سوم بوده و دلیل بارز آن هم عمر بسیار کوتاه این نسل است که به سرعت با ظهور نسل سوم منتفی شد. این رویکرد که از اواخر نسل اول زمزمههای آن شنیده میشد، به دلیل محوریت یافتن دادهها اتخاذ گردید. دلیل آن هم این بود که در دوران نسل اول، سیستمهای رایانهای به تازگی پا به عرصه گذاشته بودند و عمدتاً به شکل سیستمهای شخصی یا رومیزی بوده و به همین دلیل به تنهایی مورد توجه قرار گرفته بودند. اما به تدریج با توسعه و ارتقای فناوری رایانه و به کارگیری آن در بسیاری از ابزارها و به عبارت بهتر رایانهای شدن امور، به تدریج ابزارهای رایانهای جایگاه خود را از دست دادند و محتوای آنها یعنی دادهها محوریت یافت. بدیهی است در این مقطع مباحث حقوقی و به تبع آن رویکردهای مقابله با جرائم رایانهای نیز تغییر یافت، به نحوی که تدابیر پیشگیرانه از جرائم رایانهای با محوریت دادهها و نه واسطشان تنظیم شدند. حتی این رویکرد در قوانینی که در آن زمان به تصویب میرسید نیز قابل مشاهده است.

به این ترتیب، سیستمهای رایانهای در صورتی در دوران نسل دوم، ایمن محسوب میشدند که دادههای موجود در آنها از سه مولفه برخوردار بودند: 1. محرمانگی: دادهها در برابر افشا یا دسترسی غیرمجاز حفاظت شده باشند؛ 2. تمامیت: دادهها در برابر هرگونه تغییر یا آسیب حفاظت شده باشند؛ و 3. دسترسپذیری: با حفظ کارکرد مطلوب سیستم، دادهها همواره در دسترس مجاز قرار داشته باشند.

هم اکنون، این سه مولفه در حوزه ی جرائم نسل سوم از جایگاه ویژهای برخوردارند و حتی در اسناد قانونی به صراحت به آنها اشاره شده است.

برای مثال، عنوان اول از بخش اول فصل دوم کنوانسیون جرائم سایبر (بوداپست، 2001)، به جرائم علیه محرمانگی، تمامیت و دسترسپذیری دادهها و سیستمهای رایانهای اختصاص دارد. در ذیل این عنوان، پنج مادّه به طور مفصل جرائم این حوزه را برمیشمرند که عبارتند از: دسترسی غیرقانونی، شنود غیرقانونی، ایجاد اختلال در سیستم و سوء استفاده از دستگاهها.

    این دوره با وجود عمر کوتاه خود، تاثیر بسزایی در تحول نگرش به جرائم رایانهای داشت. حتی میتوان گفت، تقریباً از این زمان بود که اصطلاحاتی نظیر جامعه ی اطلاعاتی یا حقوق کیفری اطلاعات به طور رسمی در اسناد قانونی وارد شد.

   نسل سوم جرائم رایانهای: از اوایل دهه نود، با جدی شدن حضور شبکههای اطلاعرسانی رایانهای در عرصه بینالملل و به ویژه ظهور شبکه جهانی وب که به فعالیت این شبکهها ماهیتی تجاری بخشید، بحث راجع به ابعاد گوناگون فضای سایبر به ویژه مسائل حقوقی آن، وارد مرحله جدیدی شد. زیرا تا آن زمان شبکههای رایانهای در ابعاد منطقهای، محلی و در حوزههای محدودی نظیر سیستمهای تابلوی اعلانات که عمدتاً جهت بارگذاری و پیادهسازی برنامهها، پیامها و همچنین ارتباطات پست الکترونیک به کار میرفتند به فعالیت می‌پرداختند.

بنابراین می توان گفت فضای سایبر، فرصت های تازه و بسیار پیشرفته‌ای را برای قانون شکنی در اختیار انسان می‌گذارد، هم‌چنین توان بالقوه ارتکاب گونه‌های مرسوم و کلاسیک جرایم را به شیوه‌های غیرمرسوم و بسیار جدید سوق می‌دهد تا مجرمان سایبری بتوانند در این کهکشان صفر و یک، هرآنچه می‌خواهند و در اندیشه دارند، به منصه ظهور برسانند. این امر، علوم مختلف و از جمله جرم‌شناسی را با تحول روبرو ساخت .

لذا با گسترش فرصت های فعالیت مجرمانه در فضای سایبر و نگرانی مردم از این جرایم، توجه اختصاصی حقوقدانان و جرم شناسان به جرایم ارتکابی در این فضا جلب شد و منجر به ایجاد حوزه مطالعاتی جرم شناسی سایبری گردید.

گرچه عده ای معتقدند حوزه سایبری وسیله ای نوین برای ارتکاب جرایم سنتی( جرایم ارتکابی در فضای واقعی) هستند و لذا آورده جدیدی نیستند که برایشان قائل به قانون جدید و مباحث نظری جدید باشیم اما عقیده غالب که با گذشت زمان و توسعه جرایم سایبری از حیث کمی و کیفی و تنوع انواع و اشکال، بر آن صحه گذاشته شده، قائل است اینترنت فضای جدیدی با ماهیتی کاملا متفاوت از فضای واقعی ( جرایمی مانند هک کردن ) خلق کرده است.

از این رو جرایم سایبری به علت مزایایی که مجرمان در آن می بینند، رو به گسترش است. ویژگی های مطلوب و مزایای حضور مجرمانه در فضای سایبر این است که از یک سو ارتکاب آنها آسان بوده و با کمترین ریسک از جهت احتمال دستگیری یا عدم موفقیت و شناسایی، به نتیجه مطلوب خود می رسند که با هویت و مکان ناشناس و چه بسا غیرقابل شناسایی، در دنیایی شناور و سیال به فعالیت مجرمانه و حیات خود ادامه می دهند که در اغلب موارد بزهدیده بر بزهدیدگی خود مطلع نمی شود یا بسیار دیر بر آن آگاهی می یابد و حتی در اغلب موارد غیرقانونی بودن آنها روشن نمی باشد.  یک ویژگی خاص جرایم سایبری این است که وقوع می یابند بدون آنکه صحنه جرم داشته باشند. به علاوه، مجرمان به دلیل عدم رویت فوری آثار و نتایج رفتار مجرمانه شان، راحت تر مرتکب جرم می شوند. این امر باعث سهولت از بین بردن آثار جرم می گردد. سرعت بالای ارتکاب جرم و قابلیت تکرار فراوان نیز از ویژگی های دیگر این جرایم می باشد. جرایم سایبری غالبا بسیار سریع به وقوع می پیوندند و از شروع جرم تا اجرای آن فاصله ای وجود ندارد. گاهی فاصله، تنها به اندازه فشردن یک کلید است. از سوی دیگر، جرایم سایبری معمولا ماهیت سریالی دارند و با یک بار ارتکاب، مجرم به اعمالش خاتمه نمی دهد. هم چنین این امر به ویژگی خاص این فضا نیز برمی گردد که داده ها در این فضا به سادگی گسترش یافته و به طور خودکار تکرار می گردند و محو آن به سادگی ممکن نیست. تعطیل ناپذیر بودن و امکان وقوع جرم در هر زمان شبانه روز و هر روز هفته، ویژگی دیگر این جرایم است که زمینه گستردگی وقوع آن و افزایش رغبت افراد در ارتکاب این جرایم را فراهم می آورد.

لذا نکته قابل توجه، تفاوت در علل وقوع جرایم سایبری و  ضرورت توجه چندجانبه به این جرایم است. از همین رو، برنامه‌هایی که به منظور پیشگیری از جرایم سایبری ارائه می‌شوند باید به این امر توجه داشته باشند. نکته دیگر ، قابلیت اعمال برخی نظریات جرم‌شناسانه مربوط به جرایم فضای سنتی بر جرایم این فضای نوین و جستجوی نظریه‌های جدید در تبیین جرایم سایبری ‌است .

شکل گیری جرم شناسی سایبری یک تبیین میان رشته ای از جنبه های عملی و مباحث نظری در باب جرایم سایبری را با شناخت علوم رایانه ای فراهم می کند. به دلیل رشد روزافزون اینترنت و علوم کامپیوتری فناوری اطلاعات، باعث شده جرم شناسی سایبری به تدریج از یک مطالعه حاشیه ای به یک شاخه اصلی و با اهمیت در جرم شناسی تبدیل شود.

بحث جرم شناسی سایبری در سال 2007 توسط جایشانکار مطرح شد. در سال 2008 ایشان نظریه ای را در تبیین منسجم جرم شناسی سایبری به نام « نظریه جابجایی مکانی» مطرح کرد و در این نظریه جرایم در فضای سایبری را توضیح داد. جرم شناسی سایبری مطالعه عوامل ایجاد جرم در فضای مجازی و تاثیرات آن بر دنیای حقیقی و راهکارهای پیشگیری از حدوث اینگونه جرایم می باشد.نظریه جابجایی مکانی یا انتقال فضا، تفسیری درباره ماهیت رفتار اشخاصی است که رفتار هنجار و ناهنجار خود را در فضای فیزیکی و سایبری نشان می دهند. این نظریه اختصاصا برای جرایمی که با استفاده از اینترنت واقع می شوند، شکل گرفته است و بیان می دارد که مردم هنگامی که به دنیایی با ویژگی های مطلوبشان وارد می شوند، ممکن است به گونه متفاوتی رفتار کنند که سبب گرایش افراد به ارتکاب جرم و همچنین بزهدیدگی آنان گردد.

لازم به ذکر است در بحث جرم شناسی جرایم سایبری مطالعات اندکی صورت گرفته است که این امر می تواند به دلیل سرعت تغییرات فناوری و نیاز به مشارکت و حضور فعال در فضای سایبری برای تبیین آن و دشواری هایی در رسیدن به یک توافق جامع در هنجارهای رفتاری فضای سایبر است. کمااینکه رقم سیاه بزهکاری در این جرایم نیز بسیار بالا می باشد. در اثر عواملی همچون عدم آگاهی و شناخت کامل بزهدیدگان این جرایم، ترس از لطمه به اعتبار شرکت و از دست دادن اعتبار سرمایه گذاران، عدم تخصص ضابطان قضائی در شیوه کشف و تعقیب این جرایم و فقدان امکانات کافی در این خصوص، مشکلات فنی خاص در کشف و اثبات آنها رقم سیاه در جرایم سایبری بسیار بالاست. لذا متخصصان، اطلاعات موجود در زمینه جرایم سایبری را مانند کوه یخ می دانند.

در واقع، این واقعیت را باید پذیرفت که هنوز برداشت عمل مجرمانه در بسیاری از فعالیت‌های سایبری که فی‌الواقع جرم هستند، نمی‌شود. لذا نقش فرهنگ‌سازی در اینجا پررنگ می‌گردد. می‌توان گفت برای برقراری امنیت و کاهش جرایم در فضای سایبر، سه مولفه قابل توجه هستند: حاکمیت، پلیس، مردم. در جرایم سایبری، نقش حاکمیت به دو دلیل عمده بسیار برجسته می‌گردد. نخست آنکه، مجرمان بابت اعمالشان احساس شرمساری نمی‌کنند زیرا عملشان را جرم نمی‌دانند. در برخی موارد، مشاهده شده فرد به دلیل احساسات میهن پرستانه اش اقدام به برخی جرایم سایبری نموده است، مانند هک کردن سایت‌های دولتی کشورهای متخاصم . این امر، می تواند نتایج بسیار مخرب و خطرناک برای کلیت جامعه و امنیت ملی به بار آورد و چه بسا دامنه جنگی گسترده را فراهم نماید.

عامل دیگر، مباحث مربوط به تبادلات مالی و گسترده شدن بانکداری الکترونیک بدون توجه به فراهم آوردن بسترهای فرهنگی در این زمینه و آگاهی رساندن مناسب به مردم می‌باشد.

لذا حتی گاه مردم از اینکه بزهدیده یک جرم سایبری شده‌اند، ناآگاه هستند .این ناآگاهی، دامن خانواده ها را نیز می گیرد. فقر علمی خانواده‌ها در این زمینه و پیشرو بودن فرزندانشان امری است که منجر به عدم نظارت شایسته والدین بر فعالیت فرزندانشان در این فضا می گردد. این خانواده‌ها که با سفر چندروزه فرزندانشان با دوستان خود مخالفند، به یک‌باره فرزند خود را برای سفری جهانی در کنار هزاران غریبه در دنیای سایبر رها می سازند که این امر می تواند افزایش جرایم سایبری خواه در بزهکاری این نوجوانان و خواه در بزهدیدگی آنان- را در پی داشته باشد.

ویژگی های خاص این فضا و ناآگاهی مردم و نبود زیرساختهای فرهنگی لازم برای حضور در این فضا، عنصری تشویق کننده برای مجرمین گشته است که علاوه بر مجرمان خاص فضای سایبر، مجرمان فضای واقعی نیز دامنه جرایمشان را از فضای واقعی به دنیای سایبر انتقال داده اند و به نوعی پدیده « کوچ مجرمانه » شکل گرفته است. ارتقاء سطح اطلاعات جامعه نسبت به فضای مجازی و اطلاع رسانی در زمینه جرایم سایبری و راههای مقابله با آن، ارتقاء سطح باورهای اخلاقی خصوصا در بین نوجوانان و جوانان نمونه­هایی از پیشگیری از شکل گیری جرایم در فضای مجازی است.

هم چنین از آنجا که خسارات وارده بر اثر جرائم سایبری به مراتب گسترده‌تر و جبران ناپذیرتر درمقایسه با جرائم سنتی است، و با توجه به تهدیدات و آسیب های این محیط علیرغم مزایای فراوان آن، لازم است به خوبی بر آن اشراف داشته و این تهدیدات مستمرا شناسایی شوند تا بتوان در عصر حاضر با افزایش ادراک از تأثیر و کاربرد فضای سایبر بر ماهیت جرم و انحراف، بهتر مقابله نموده و از بروزشان پیشگیری نمود.

کتاب حاضر از آثار نوین و ارزشمند در حوزه تبیین جرایم سایبر از منظر جرم شناختی و نقش آن در دستاوردهای علمی علوم جنائی مدرن می باشد که پیرامون ماهیت جرایم سایبری و بررسی اقسام آن شامل هک کردن، حملات اتوماتیک کامپیوتری و آسیب رسانی بدافزارها، دزدی دیجیتالی، کلاهبرداری اینترنتی، جرایم جنسی رایانه ای، آزار و اذیت آنلاین و مزاحمت سایبری، ترور سایبری، نقش ادله اثبات و جرم یابی دیجیتال و چشم انداز آینده جرایم سایبری مباحثی ارزشمند و بسیار جدید و به روز را مطرح نموده است که قطعا از آثار قابل استناد و ارجاع در حوزه شناسایی جرایم سایبری و جرم شناسی سایبری می باشد.

 

فهرست مطالب

 

  مقدمه: 13                      

فصل اول: تکنولوژی و جرایم سایبری.. 19

مقدمه. 20

1-1 تکنولوژی بعنوان فضایی برای جرم. 23

1-2 تکنولوژی بعنوان میانجی ارتباطی.. 23

1-3 تکنولوژی بعنوان هدف یا ابزاری برای مشارکت در جرم. 25

1-4 تعریف سواستفاده و استفاده نادرست از کامپیوتر. 27

1-4-1 چه چیزی جرم سایبری یا انحراف را جذابتر می‌کند؟. 29

1-5 تکنولوژی بعنوان یک اثبات... 34

1-6 پاسخ اجرای قانون به جرایم سایبری.. 35

1-7 نمادشناسی جرایم سایبری.. 40

1-7-1 تجاوز سایبری.. 40

1-7-2 دزدی/فریبکاری سایبری.. 41

1-7-3 هرزگی/ پورن سایبری.. 42

1-7-4 خشونت سایبری.. 43

 

فصل دوم: هکرهای کامپیوتری و هک کردن.. 47

مقدمه. 48

2-1 تعریف هک کردن کامپیوترها 49

2-2 قربانیان هک.... 52

2-3 جنبه‌های انسانی فرهنگ هکری.. 55

2-4 فرهنگ مدرن هکرها 56

2-4-2 دانش.... 61

2-4-3 راز داری.. 65

2-5 هکرهای ماهر و هک کردن کامپیوترها 66

2-6 چارچوب‌های قانونی برای رسیدگی به هک‌های غیرقانونی.. 67

2-7 اعمال و تحقیق در خصوص فعالیت‌های هکری.. 74

خلاصه. 79

 

فصل سوم: بدافزار و حملات اتوماتیک کامپیوتری.. 81

مقدمه. 82

3-1 اصول اولیه بدافزارها 83

3-2 ویروسها، تروجانها و کرمها 85

3-2-1  ویروسها 86

3-2-3 کرمها 93

3-3 تهدیدهای تلفیقی و ابزارهای کمکی.. 95

3-4  تاثیر جهانی بدافزارها 99

3-5 هکرها و نویسندگان بدافزار. 105

3-5-1 دیدار با هکر بانک سوئدی.. 107

3- 6 بازار نرم افزارهای مخرب... 107

3-8 چالشهای قانونی در برخورد با بدافزارها 113

3-9 هماهنگی و مدیریت در پرداختن به بدافزارها 117

خلاصه. 121

 

فصل چهارم: دزدی دیجیتالی آثار ادبی و هنری و سرقت اموال ناشی از مالکیت  فکری.. 123

مقدمه. 124

4-1 اموال ناشی از مالکیت فکری چیست؟. 126

4-2 تحولات دزدی آثار ادبی و هنری در طول زمان.. 128

4-3 تغییر روش‌های دزدان.. 129

4-4 خرده فرهنگ سرقت آثار ادبی و هنری.. 132

4-5 تحول قانونگذاری برای مقابله با دزدی آثار ادبی و هنری.. 134

4-6 اجرای قانون و پاسخ سازندگان اثار ادبی و هنری.. 139

خلاصه. 142

 

فصل پنجم: جرایم اقتصادی و کلاهبرداری اینترنتی.. 145

مقدمه. 146

5-1 کلاهبرداری و ارتباطات با استفاده از کامپیوتر. 148

5-2 سرقت هویت... 149

5-3 کلاهبرداری‌های مبتنی بر ایمیل.. 152

5-3-1 طرح‌های ایمیل نیجریایی.. 152

5-3-2 فیشینگ ایمیل‌ها 154

5-3-3 طرح‌های کار در خانه. 155

5-3-4 طرح‌های افت و خیز بورس.... 156

5-3-5 سایت‌های تجارت آنلاین.. 158

5-3-6 مسئله استفاده از کارت (کاردینگ) و بازارهای داده‌های سرقتی.. 162

5-3-7 فرایندهای بازار کارتینگ: عوامل و ارتباطات... 164

5-3-8 نیروهای اجتماعی در درون بازارهای کاردینگ.... 168

5-4 سرقت هویت و قوانین مربوط به کلاهبرداری.. 169

5-5 قوانین جهانی در مورد کلاه‌برداری.. 174

خلاصه. 179

 

فصل ششم:  پورنوگرافی روسپی‌گری و جرایم جنسی.. 181

مقدمه. 182

6-1 طیف جنسیت آنلاین.. 184

6-2 پورنوگرافی در عصر دیجیتال. 187

6-3 شناسایی پورنوگرافی و بهره‌وری از کودکان.. 190

6-4 تحقیقات زیرفرهنگی پدوفیلی آنلاین.. 192

6-5 روسپیگری و کار جنسی.. 195

6-6 مشتریهای کارگران جنسی.. 196

6-7 مقابله با محتوای شنیع و پورنوگرافی اینترنتی.. 198

6-7-1 قوانین موجود. 198

6-7-2 قوانین خود تنظیمی توسط صنعت پورنوگرافی.. 206

6-7-3 اقدامات سازمانهای غیرانتفاعی.. 207

6-8 مبارزه با جرایم جنسی به صورت آنلاین و آفلاین.. 209

خلاصه. 213

 

فصل هفتم: ارعاب سایبری آزار و اذیت آنلاین و مزاحمت سایبری.. 215

7-1 تهدیدات، ارعاب و آزار و اذیت آنلاین.. 216

7-2 تعریف ارعاب سایبری.. 218

7-3 رواج ارعاب سایبری.. 221

7-4 پیشبینی ارعاب در فضای آنلاین و آفلاین.. 223

7-5 چالش آزار و اذیت و مزاحمت آنلاین.. 226

7-6 میزان آزار و اذیت و مزاحمت... 227

7-7 درک تجربیات قربانیان خشونتهای اینترنتی.. 230

7-8 گزارش ارعاب، آزار و اذیت و مزاحمت آنلاین.. 232

7-9 مقررات ارعاب، آزار و اذیت و مزاحمت آنلاین.. 235

7-10 آزار و اذیت (تعرض) و مزاحمت... 237

7-11 اجرای قوانین و هنجارهای خشونت سایبری.. 240

نتیجه گیری.. 244

 

فصل هشتم: افراط گرایی آنلاین، ترور سایبری و جنگ سایبری.. 247

مقدمه. 248

8-1 تعریف ترور، هکتیویسم و ترور سایبری.. 250

8-2 نقش حملات دولت ملی در مقابل حملات غیر دولت ملی.. 255

8-3 استفاده از اینترنت در تلقین فکری و نیروگیری گروههای افراطی.. 259

8-4 حملات الکترونیکی توسط گروههای افراطی.. 264

8-4-1 قدرت سفید آنلاین.. 267

8-4-2 القاعده و جهاد الکترونیکی.. 270

8-4-3 جنگ سایبری و دولت ملی.. 272

8-5 وضع قوانین افراطگرایی و ترور سایبری.. 276

8-6 تحقیق و تأمین امنیت فضای سایبری در برابر تهدید ترور و جنگ.... 279

8-6-1 اداره تحقیقات فدرال. 281

8-6-2 وزارت انرژی.. 282

8-6-3 وزارت امنیت داخلی.. 283

8-7 جنگ سایبری و پاسخ.. 284

خلاصه. 286

 

فصل نهم: جرایم اینترنتی و نظریههای جرمشناسی.. 287

مقدمه. 288

9-1 نظریه‌های زیر فرهنگی.. 290

9-1-1 بررسی اجمالی.. 290

9-1-2 زیرفرهنگها و جرایم اینترنتی.. 291

9-2 نظریه یادگیری اجنماعی و جرایم اینترنتی.. 292

9-2-1 نگاه اجمالی.. 292

9-3 نظریه یادگیری اجتماعی و جرایم اینترنتی.. 293

9-4 نظریه عمومی جرم. 297

9-4-1 بررسی اجمالی.. 297

9-5 نظریه عمومی جرم و جرایم اینترنتی.. 298

9-6 نظریه عمومی کرنش آگنیو. 301

9-6-1 نگاه اجمالی.. 301

9-7 نظریه عمومی فشار و جرایم اینترنتی.. 302

9-8 تکنیک‌های خنثی سازی.. 304

9-8-1 نگاه اجمالی.. 304

9-8-2 تکنیک‌های خنثی سازی و جرایم اینترنتی.. 305

9-9 نظریه بازدارندگی.. 307

9-9-1 نگاه اجمالی.. 307

9-9-2 بازدارندگی و جرایم اینترنتی.. 308

9-10 نظریه‌های قربانی سازی جرایم اینترنتی.. 310

9-11 نظریه فعالیت روز مره 311

9-12 نظریه فعالیت روزمره و قربانی سازی جرایم اینترنتی.. 312

9-13 نظریه عمومی جرم و قربانی سازی.. 316

9-14 عدم خود کنترلی و قربانی سازی جرایم اینترنتی.. 316

9-15 آیا نیاز بیشتری به نظریه‌های جدید فضای مجازی داریم؟. 319

خلاصه. 320

 

فصل دهم: سیر تکاملی پزشکی قانونی دیجیتال.. 323

مقدمه. 324

از پزشکی قانونی کامپیوتر تا پزشکی قانونی دیجیتال. 326

10-1 نقش مدارک دیجیتال. 337

10-2 انواع سخت افزار، لوازم جانبی و شواهد الکترونیکی.. 340

10-3 یکپارچگی وتمامیت مدارک.... 345

خلاصه. 345

 

فصل یازدهم: حصول و بررسی شواهد جرمیابی.. 347

مقدمه. 348

11-1 حفاظت از دادهها 349

11-2 تصویربرداری.. 350

11-3 تأیید. 352

11-4 ابزارهای تصویربرداری جرمیابی دیجیتال. 355

11-5 EnCase®... 357

11-6 Forensic Toolkit® (FTK®) 359

11-7 آشکارسازی شواهد دیجیتال. 363

11-8 استنتاج فیزیکی.. 365

11-9 استنتاج منطقی.. 369

11-10 تحلیل دادهها 375

11-11 کاهش دادهها و فیلترینگ.... 375

11-12 گزارش دهی یافته ها 377

خلاصه. 378

 

فصل دوازدهم: چالش‌های قانونی در تحقیقات قانونی دیجیتال.. 381

مقدمه. 382

12-1 مسائل قانونی در تحقیقات دیجیتالی.. 384

12-2 اصلاحیه چهارم. 384

12-3 حریم خصوصی.. 385

12-4 تفتیش و توقیف... 388

12-5 استثنائات برای قانون.. 393

12-6 اصلاحیه پنجم. 401

12-7 محافظت در برابر خود مقصر شماری.. 403

12-8 قانون افشای کلید. 406

12-9 محکمه پسندی مدرک در دادگاه 407

12-10 استاندارد فرای.. 413

12-11 قوانین اسناد فدرال 702. 414

12-12 استاندارد داوبرت... 415

12-13 واکنش بین المللی به فرای و داوبرت... 417

12-14 قابل قبول بودن جرم یابی قانونی دیجیتالی به عنوان شهادت متخصص.... 418

خلاصه. 421

 

فصل سیزدهم: آینده جرائم اینترنتی، ترور و سیاست... 423

مقدمه. 424

13-1 بررسی آینده جرائم اینترنتی.. 425

13-2 با پیدایش تکنولوژی‌های جدید، تکنیک ویز چگونه تغییر می‌کنند؟. 427

13-3 جنبش‌های اجتماعی، تکنولوژی و تغییرات اجتماعی.. 428

13-4 نیاز برای نظریات جرم شناسی جدید حوزه سایبر؟. 431

13-5 تغییر راهبردهای اجرای قانون در عصر اینترنت... 433

13-6 بررسی آینده فارنزیک (جرم شناسی) 435

13-7 چالش‌های سیاست گذاران در سطح جهانی.. 436

خلاصه. 440

منابع   441                      

نظرات

captcha Refresh
محصولات مشابه