بستن

فروشگاه آوابوک علوم انسانی روانشناسی روان‌شناسی برای بهتر زیستن شامل: کاوش‌های روان‌شناسی در: یادگیری پایدار، حافظه برتر...
- روان‌شناسی برای بهتر زیستن شامل: کاوش‌های روان‌شناسی در: یادگیری پایدار، حافظه برتر...
  • تعداد کل امتیازات ثبت شده : 1

روان‌شناسی برای بهتر زیستن شامل: کاوش‌های روان‌شناسی در: یادگیری پایدار، حافظه برتر...

ایرج بابایی‌اربوسرا

150,000 تومان 135,000 تومان

دسته بندی: علوم انسانی > روانشناسی

ناشر: کتاب آوا

مولف: ایرج بابایی اربوسرا

 

روان‌شناسی برای بهتر زیستن شامل:

                         کاوش‌های روان‌شناسی در:

یادگیری پایدار

حافظه برتر

هوش و خلاقیت

جنبه‌های شخصیت، اختلالات شخصیت، شخصیت سالم

مشکلات مهم روانی ـ اجتماعی (طلاق، ایدز،

 اعتیاد، کودک آزاری، استرس، افسردگی شدید و...) راه‌های مقابله با آن‌ها

مهارت‌های مؤثر برای شادکامی در زندگی (چگونه زندگی شاد همراه با

موفقیت داشته باشیم؟)

خرید

مشخصات کلی

نام ناشر

کتاب آوا

سال انتشار

1396

نوبت انتشار

4

قطع کتاب وزیری شومیز
تعداد صفحه

344

تیراژ

1000

شابک

9786005526295

کتاب روان‌شناسی برای بهتر زیستن

رفتار ما زندگی ما را می‌سازد و زندگی ما با دیگران معنا می‌یابد.

علم روان‌شناسی که به بررسی رفتار انسان می‌پردازد بیش از هزار سال تحت عنوان "علم النفس" یا "علم اخلاقیات" در مراکز علمی ایران ما مورد بررسی و تفحص قرار گرفته و به مشتاقان علم و دانش آموخته شده است و یکی از شاخه‌های فلسفه یا حکمت بوده است و ما در آثار دانشمندان ایرانی نه تنها به مباحث اصلی روان‌شناسی مانند احساس، ادراک، تفکر، تخیل و توانایی های ذهنی و عواطف (هیجانات) روبرو می‌شویم بلکه می‌بینیم که آنان چگونه با روش‌های تمثیلی و شبه تجربی در مورد نظریه‌هایی معارض در زمینه‌های احساس و ادراک یا لذت و غم به داوری پرداخته‌اند.

اکنون که جهان معاصر با انقلاب صنعتی در اروپا روان‌شناسی را به صورت یکی از علوم طبیعی مورد بحث و مطالعه جدی قرار داده‌اند و در این دانش به تجربیات و نتایج علمی بالایی دست یافته‌اند برماست که بار دیگر به مطالعه و تفحص در این دانش قدیمی ایرانی بپردازیم و فرهنگ و اندیشه خود را دوباره به جهانیان عرضه بداریم.

در چند دهه اخیر تلاش‌های زیادی توسط متخصصین و محققین ما در این زمینه جهت بارور شدن این شاخه از علم انجام شده است و نتایج زیادی هم به همراه داشته است. اما تلاش مضاعف در جهت کاربردی نمودن و پژوهشی کردن این دانش در جامعه ما توسط محققین و دانش پژوهان جوان را می طلبد، بخصوص اکنون که مشکلات و مسائل اجتماعی در جهان و تبع در جامعه ما اهمیت روان‌شناسی را دوچندان نموده است.

اینجانب در این مجموعه، با این اندیشه که باید بار دیگر مباحث روان‌شناسی را مطالعه نموده و آن‌چه که اکنون در کتاب های درسی دانشگاهی و نیز کتاب های روان شناسی که در اختیار عموم مردم ماست مورد بررسی قرار داد؛ با نگاهی نو به آثار محققین ایرانی در این زمینه خواسته‌ام مباحث ارائه شده را کاربردی‌تر نموده و مطابق نیاز جامعه عرضه بدارم و از متون روان‌شناسی خارجی نیز آن‌هایی که برای فرهنگ ما قابل استفاده بوده و جنبه علمی داشته‌اند بهره بگیرم.

لذا سعی نموده‌ام، در ده فصل، مباحث مهم روان‌شناسی را مورد بررسی قرار داده و کاربردهای عملی هر یک از موضوعات مورد بحث را برای پژوهشگران دانشجویان، و مردم عزیزمان ارائه نمایم و با استفاده از دیدگاه‌های روان‌شناسان متخصصین و روانکاوی در زمینه مسائل و مشکلات روانی - اجتماعی راهکارهای عملی را جهت برخورد با آن ها توصیه نمایم.

 

تعریف روان‌شناسی:

اصطلاح روان شناسی ترجمه کلمه "Psychology" است که از دو کلمه یونانی "Psyche" (روح) و "logos" (سخن گفتن‌، خطابه) مشتق شده است و در یونان قدیم فلاسفه بزرگی چون سقراط و افلاطون و ارسطو روان‌شناسی را به معنای مطالعه روح به کار می‌بردند.

در میان دانشمندان و فلاسفه بزرگ ایران علم روان‌شناسی به معنای یونانی آن و در اصطلاح "علم النفس" و یا "علم الروح" مورد تفحص و تحقیق قرار گرفته است و عالمانی چون فارابی، ابن سینا و غزالی مطالب و کتب مهمی در این باره نگاشته‌اند.

بنابراین روان‌شناسی از نظر آن‌ها دانش مربوط به روح و جان است، هرچند مفاهیمی بس کلی‌تر و گسترده‌تر پیدا می‌کند و حتی در زمینه علم روح به متافیزیک بر می‌گردد.

علم روان‌شناسی در اصطلاح نوین آن عبارت است از: بررسی و مطالعه پدیده‌های ذهنی از هرگونه که باشد و دانسته‌های خودآگاه و ناخودآگاه ذهن را مورد پژوهش قرار می‌دهد و از آن‌جا که ذهن و روان مستقیماً قابل مطالعه نمی‌باشند ناگزیر جلوه‌ها و عملکردهای ذهن یعنی رفتار انسان را مطالعه می‌نماید و رفتار کلمه‌ای است که روان‌شناسان برای بیان آن‌چه مردم انجام می‌دهند به کار می‌برند مانند خندیدن، گریه کردن، بازی کردن، غذا خوردن، شوخی کردن، مطالعه کردن و... که همه این‌ها قابل مشاهده می‌باشند.

در تعریف نهایی: روان‌شناسی تمام رفتارهای درونی و بیرونی انسان را مدنظر قرار می‌دهد و با کشف علت رفتار تلاش می‌کند به این سؤال پاسخ دهد که چگونه می‌توان با ایجاد تغیرات لازم در رفتار، رفتار مطلوبی در افراد به وجود آورد.

نظرات

captcha Refresh
محصولات مشابه