بستن

- راهنمای جامع آیین نگارش دیوانی جلد چهارم
  • تعداد کل امتیازات ثبت شده : 1

راهنمای جامع آیین نگارش دیوانی جلد چهارم

جعفر اخترنیا

600,000 تومان 540,000 تومان

دسته بندی:  حقوق > کتب کاربردی 

ناشر: کتاب آوا

باب هفتم حاوى:

  • احکام نهادهاى شبه قضایى و تعریف آن (کمیسیون ماده صد / ماده 55 / 99 قانون شهردارى‏ها و... / هیأت تشخیص / هیأت حل اختلاف اداره کار و...) و انواع دادخواست دیوان عدالت ادارى

 

باب هشتم حاوى:

  • انواع احکام بدوى سابق / تجدیدنظر / قطعى / شعب تشخیص اصلاحى / ثالث / اعاده دادرسى / و...
  • بانضمام: آراء هیأت عمومى دیوان عدالت ادارى / نظریات مشورتى / و...

 

باب هشتم حاوى:

  • انواع دعاوی بدوى سابق / تجدیدنظر (سابق) / قطعى / شعب تشخیص / اصلاحى / ثالث / اعاده دادرسى / و...
  • بانضمام: آراء هیأت عمومى دیوان عالی ادارى / نظریات مشورتى / و...
خرید دانلود پیش نمایش کتاب

مشخصات کلی

نام ناشر

کتاب آوا

نام مولف

جعفر اخترنیا

سال انتشار

1400

نوبت انتشار

4

قطع کتاب رحلی گالینگور
تعداد صفحه

663

تیراژ

1000

شابک

9786003460706

کتاب راهنماى جامع آیین نگارش دیوانی دیوان عدالت ادارى«جلد چهارم»

 

مقدمه باب هشتم مجموعه 5 جلدى راهنماى نگارش:

نگارش در مقوله‏ هاى وابسته به حقوق، آیین ویژه خود را دارد، می ‏توان گفت آن چه به عنوان سبک در ادبیات نامبردار شده است اگرچه هر کدام از آن سبکها براى خودطرفدارانى یافته است در نگارش مباحث حقوقى کارایى چندانى ندارد و این بدان روى است که حقوق سبکى را برمى‏تابد که در اندازه‏ هاى دیگر سبک ها تعریف شدنى نیست.

در قلمرو ادبیات اگر فنون و بدایع ویژه‏اى وجود دارد که کلام را بدان می ‏آرایند به خاطر این است که در حوزه ادبیات ضرورت دارد که ادیب گاه بزرگ‏نمایى کند، و گاه به توصیف و تعریف روى بیاورد و گاه به تحقیر و هیچ‏انگارى دست یازد. اصلاً مدح و قدح زبان خود را می ‏طلبد. بیان عشق و عاطفه و دلدادگى، بیان حماسه و رجز و داستان‏سرایى نیز طرز دیگرى از زبان را به همراه خود می ‏آورد چندان که شاعر و ادیب و نویسنده در جهت نزدیک شدن به مقصود و مطلوب خود ناگزیر است که از استعاره و کنایه و ترصیح و جناس و تشبیه و مجاز بهره گیرد، این همه در کارى که شاعر و نویسنده در پیش دارد البته که مقبول و مستحسن و زیباست تا آنجا که گفته می شود احسن این هنرها اکذب آنهاست.

برای مشاهده کتب برتر حقوق اداری کلیک نمایید

امّا در حقوق، هم در بحث فراگیرى و فرادهى و هم در بخش انشاى رأى و صدور دستور، با بیان نوعى از حقیقت قابل دفاع سر و کار داریم که هیچ آرایش اضافه ‏اى را برنمى‏تابد. قاضى دادگسترى و عالم حقوق در همین حال ناگزیر است که از برخى اصطلاحات و قواعد ویژه در نوشته ‏هاى خود سود ببرد، لیکن باید به گونه ‏اى زیبا خود را در روى آوردن به این اصطلاحات برآورد که دچار افراط و تفریط نشود. در نوشته‏ هاى حقوقى جایى براى فضل فروشى و حکیم نمایى و فیلسوف پندارى وجود ندارد.

باید به صورتى بنویسیم که مخاطبِ سخن، آن را به خوبى دریابد. قاضى هیچ‏گاه نمی خواهد امر ناشایسته ‏اى را شایسته جلوه بدهد و نیز هرگز نمی خواهد رابطه مقبول و شایسته‏ اى را به مدد واژه و تعبیر و توجیه، مطرود و مردود جلوه دهد. او مى‏باید همان را که هست بنمایاند. قانونگذار حتّا عبارات را خود براى فعلها و ترک فعلها برگزیده است پس مجالى به وجود نمى‏آید که قاضى از طریق به کار گرفتن قدرت خلاّقه ادبى سخن خویش را بر تخت بنشاند، در رأى خود از مفردات شعرى و از کلمات قصار حِکمى و از امثال سایر و از قول بزرگان مثال و نمونه ارائه دهند. با این مقدمه، ما مى‏مانیم و واژه‏هایى متعارف و مأنوس و شناخته شده، ما می ‏مانیم و زبانى پالوده و شسته ـ رفته که باید در گزینش آنها سختگیر هم باشیم یعنى از هر واژه‏ اى که بهره می ‏بریم آن واژه باید در جاى خود نه زاید باشد
نه کاستى واژه دیگرى را تداعى کند. اگر قاضى مثلاً در ضمن معاینه محل چیزى را توصیف مى‏کند این توصیف باید برابر باشد با نمایش عینى آن. مثال مى‏زنیم اگر در حد فاصل بین دو ملک مجاور دیوارى وجود دارد و ما لازم است که آن را تشریح کنیم بسیار طبیعى است که حق نداریم در معرفى آن از برداشتهاى عاطفى و شخصى و احیاناً شاعرانه استفاده کنیم و مثلاً دیوار را «بارویى سایه افکنده بر سر دشت» توصیف کنیم یا آن را «فکسنى و وارفته و همبرگشته با خاک» جلوه دهیم این را براى نمایاندن درجه دخالت در نمادهاى عینى آوردم اگر نه قضات محترم بر زوایاى امر وقوف دارند که در نگارش رأى، هم باید بالهاىِ بلند پروازى خیال را قیچى کنند و هم باید با قلم‏اندازى ولنگارانه خداحافظى کنند.

برای مشاهده ویدئوهای معرفی کتب حقوقی کلیک نمایید

موادى از قانون شهردارى

طبق تبصره 8 ماده 100 قانون شهردارى، تنظیم سند رسمى انتقال ملک، در مورد ساختمان هاى نیمه تمام مستلزم ارائه گواهى عدم خلاف و اگر بناى ساختمان به پایان رسیده باشد، مستلزم ارائه گواهى پایان ساختمان به دفترخانه تنظیم‌کننده سند رسمى است. احکام قطعى و لازم‏الاجراى دادگاهها، مادام که به طرق قانونى نقض یا فسخ نشده، به تقاضاى «محکوم‏له» باید اجرا شود مع الذلک دستور اجراى حکم باید مطابق قانون باشد بنابراین قاضى نمی ‏تواند به دفترخانه دستور دهد تا بدون اخذ گواهى پایان کار ساختمان یا گواهى عدم خلاف و اخذ گواهى لازم نسبت به تنظیم سند رسمى انتقال ملک اقدام کند لکن چنانچه محکوم علیه از رفع خلاف و اخذ گواهى مربوطه لازم استنکاف ورزد و رفع خلاف مستلزم پرداخت هزینه‏اى باشد که «محکوم‏له» آن را بتواند بپردازد تا امکان اجراى حکم فراهم شود (بند 2 ماده 158 قانون اجراى احکام مدنى) محکوم‏له مى‏تواند زیر نظر اجراى احکام، نسبت به پرداخت هزینه و رفع خلاف و اخذ گواهى ـ حسب مورد ـ عدم خلاف یا گواهى پایان کار ساختمان براى ارائه به دفترخانه اسناد رسمى اقدام کند و هزینه ‏اى را که از این بابت پرداخته از طریق اجرا از محکوم علیه وصول نماید.

 

برای مشاهده تمام اثار جعفراخترنیا بر روی نام نویسنده کلیک نمایید

نگارش دیوانی مشتمل بر:

 

انواع دادخواست/بدوی/تجدید نظر خواهی/اعاده دادرسی/و...

 

نگارش احکام دیوانی:

انواع قرار/احکام بدوی/احکام تجدید نظری/شعب تشخیص سابق/اعاده دادرسی/و...

 

بانضمام:

 

قانون تشکیلات و آیین دادرسی دیوان عدالت اداری مصوب 1390/9/22 مجلس شورای اسلامی و تایید 1392/3/5 مجمع تشخیص مصلحت نظام

موادی از قانون شهرداری ها/آیین نامه رسیدگی هیات تشخیص و حل اختلاف اداره کار/مرجع حل اختلاف

نحوه تقدیم و شرایط تنظیم دادخواست و نحوه شروع رسیدگی و تصمیم گیری در هیات تشخیص اداره کار

آراء شعب تشخیص و حل اختلاف اداره کار/آشنایی با نهاده های شبه قضایی و نحوه شکایت از اقدامات و تصمیمات

آراء کمیسیون ماده صد قانون شهرداری ها

آراء وحدت رویه هیات عمومی دیوانعالی کشور و دیوان عدالت اداری

150 نکته کلیدی/و...

 

برای مشاهده مقالات معرفی کتب برتر حقوقی و زندگی نامه نویسندگان حقوقی بر روی لینک زیر کلیک نمایید:
مقالات آوابوک

نظرات

captcha Refresh
محصولات مشابه