بستن

فروشگاه آوابوک حقوق کتب دانشگاهی حقوق خانواده شرح کامل حقوق خانواده در پرتو رویه قضاییه
- شرح کامل حقوق خانواده در پرتو رویه قضاییه
  • تعداد کل امتیازات ثبت شده : 2

شرح کامل حقوق خانواده در پرتو رویه قضاییه

رءوف سیاری /سعیده صالح نسب

200,000 تومان 180,000 تومان

دسته بندی: 

حقوق

  کتب دانشگاهی 

 حقوق خانواده 

ناشر: 

مولف: 

رءوف سیاری /سعیده صالح نسب
خرید دانلود پیش نمایش کتاب

مشخصات کلی

نام ناشر

کتاب آوا

نام مولف

رءوف سیاری / سعیده صالح نسب

سال انتشار

1399

نوبت انتشار

1

قطع کتاب وزیری شومیز
تعداد صفحه

307

تیراژ

200

شابک

9786003465299

کتاب شرح کامل حقوق خانواده در پرتو رویه قضاییه

حقوق خانواده  از جمله مباحثی است که بیشترین تاثیر را در زندگی بشری دارد. شادترین و تلخ‌ترین لحظات هر آدمی در پرتو حقوق خانواده رخ می‌دهد.حقوق خانواده امری نیست که بتوان صرفاً با قانونگذاری آن را تنظیم نمود و مستلزم مطالعات بین رشته‌ای در حوزه جامعه شناسی، روانشناسی ، اقتصاد و حقوق است. خانواده نهادی است  که توصیف آن در طول زمان و مکان تکامل پیدا کرده است ولی از اهمیت آن کاسته نشده است.

خانواده در سابق نهادی تعریف می‌شد که در آن مردی و زنی با یکدیگر ازدواج می‌کردند و در کنار فرزندان خویش امورات خود را می‌گذراندند. خانواده‌ها به عنوان قلب یک اجتماع شناخته می‌شوند. اکثر شهروندان یک جامعه حضور در خانواده را تجربه می‌دانند و به نیکی واقف به جایگاه و ارزش آن می‌باشند.آینده جامعه بشری منوط به تشکیل خانواده‌هایی موفق  و قدرتمند است و این امر مستلزم وجود دولتی است که بتواند سازو کارهای آن را فراهم نماید .حق احترام و حمایت از خانواده در بسیاری از کنوانسیون های بین المللی و قوانین اساسی کشورها مورد اشاره گرفته است اما ضمانت اجراهای عملی برای آن در برخی موارد پیش بینی نشده است. سیاست دولتها باید عدم مداخله در زندگی شخصی افراد و علایق شخصی آنان  باشد اما در عین حال باید سیاست‌هایی را اتخاذ نماید که منجر به تشکیل خانواده ایده‌آل شود. و ...

با نگاهی به  تحولات حقوق خانواده در سالیان اخیر میتوان دریافت که مفهوم حقوق خانواده بیشتر مورد توجه قانون گذار قرار گرفته است . ایران از جمله کشور هایی است که نگرش مثبتی به خانواده دارد و آن را بهترین  مکان برای زندگی افراد می‌داند. این نگرش مثبت امری عمومی بوده و مطلوب تلقی می‌شود. تصویب قوانین حمایت از کودکان بی سرپرست و بد سرپرست که سبب ایجاد تحولاتی در امر سرپرستی و به اصطلاح نهاد فرزندخواندگی گشته موید این امر است. در زمینه قانون حمایت خانواده نیز قانونگذار در ابوابی همانند  افزایش صلاحیت‌های ذاتی دادگاه، نوآوری در صلاحیت محلی، وجود قاضی مشاور زن، ایجاد مراکز مشاوره خانواده، پیش بینی محکومیت برای مهریه، الزام به ثبت ازدواج موقت، شناسایی و اجرای تصمیمات مراجع اقلیت‌های دینی به  ایجاد تحولات اساسی اقدام نموده است.

با توجه به این مهم و از سوی دیگر وجود مواد قانون مدنی نویسندگان را بر آن داشت تا با شیوه‌ای نوین در صدد شرح قانون  و قوانین مرتبط با آن برآییم.در این روش ابتدا مواد در پرتو دکترین حقوقی مورد تجزیه  و تحلیل گرفته است و سپس مواد مزبور در پرتو آراء قضایی، نشست‌های حقوقی، نظرات مشورتی اداره حقوقی قوه قضاییه تطبیق داده شده است .در صورت وجود سابقه فقهی مواد نیز متن ماده قانونی با منابع فقهی تطبیق داده شده است و در پایان به منظور آشنایی با قوانین سایر کشور‌ها و تا حدی که امکان تطبیق بین مواد قانونی با سایر کشورها وجود دارد ، تطبیق مزبور بین قانون داخلی و خارجی  صورت پذیرفته است  که به منظور اجتناب از حجیم شدن کتاب این تطبیق منحصر به قوانین فرانسه، سوئیس، ترکیه گشته است و علی رغم میل باطنی نویسندگان  امکان آن میّسر نشده است تا از منابع حقوق کامن لا در این مورد بهره گرفته شود. مزیتی که در کتاب مورد نظر وجود دارد همان طرح نوین آن می باشد به نحوی که در عین حال که کتاب  سبک دانشگاهی خود را حفظ نموده است، از جنبه کاربردی نیز غافل نشده است. در بحث سبک دانشگاهی و آکادمیک قضیه بیش از 200 کتاب و مقاله مرتبط را مور تتبّع قرار داده‌ایم و از سوی دیگر با کنکاش در آراء قضایی اقدام به گرداوری بیش از 300 دادنامه، نشست قضایی، نظرات مشورتی نموده‌ایم و در پایان کتاب چند نمونه رأی قضایی در خصوص مباحث کاربردی  حقوق خانواده را درج نموده‌ایم

 

در نکاح و طلاق

در نکاح

در خواستگاری

 ماده 1034: هر زنی را که خالی از موانع نکاح باشد می‌توان خواستگاری نمود.

  • شرح:
  1. مراد از موانع نکاح مواردی است که اگر در یکی از زن یا مرد وجود داشته باشد، امکان ازدواج آن دو به طریق موقت یا دائم منتفی می‌شود، حتی اگر کلیه شرایط اساسی صحت عقد نیز موجود باشد و چنین عقدی حتی در صورت تراضی طرفین باطل است. (در اصطلاح فقه، به خواستگاری خِطبه می‌گویند)
  2. خواستگاری بیان رسمی تقاضای ازدواج است و عموماً به لحاظ عرفی، با مراجعه خانواده و آشنایان پسر به خانواده دختر و طرح موضوع فوق محقق می‌شود.
  3. خواستگاری یا به صورت صریح صورت می‌گیرد مثل آنکه مرد بگوید: من می‌خواهم با شما  ازدواج کنم  و یا به صورت تعریض مثل آنکه بگوید: شما عزیز هستید یا من به شما علاقمند یا راغب هستم  و عبارات مشابه آن.
  4. خواستگاری کردن از زنی که در عده نیست چه به صراحت و چه به تعریض (کنایه) جایز است.

خواستگارى نمودن از زنى که مانع قانونى براى ازدواج دارد، مانند زن شوهردار یا زنى که در عده رجعیه است بر خلاف اخلاق حسنه و نظم عمومى می‌باشد. خواستگارى از چنین زنى را قانون اجازه نداده است، زیرا خواستگارى مرد اجنبى از زن شوهردار، اگر چه براى ازدواج پس از...

 

نظرات

captcha Refresh
محصولات مشابه