بستن

فروشگاه آوابوک عمومی اصول و مبانی گردشگری شهری
- اصول و مبانی گردشگری شهری
  • تعداد کل امتیازات ثبت شده : 0

اصول و مبانی گردشگری شهری

حمید کریمی

45,000 تومان 40,500 تومان
دسته بندی: عمومی 

ناشر: کتاب آوا

مولف: حمید کریمی

خرید

مشخصات کلی

نام ناشر

کتاب آوا

نام مولف

حمید کریمی

سال انتشار

1397

نوبت انتشار

1

قطع کتاب وزیری شومیز
تیراژ

1000

شابک

9786003464636

کتاب اصول و مبانی گردشگری شهری/ مولف حمید کریمی

آفرینش‌گر جهان هستی با قلم صُنع خویش جهان هستی را به رشته‌ی تحریر درآورد و با طبایع متضاد بر زیبایی و شکوه آن بیافزود و برای نشان دادن جمال و جلال خود انسان را به سیر و مطالعه در این پهنه‌ی گیتی امر فرمود «سیرُوا فی الأَرضِ» و چه بسا برای شناخت تجربی معبود خویش تنها راه مطالعه در ژرفای طبیعت و سیر در جهان هستی است.

از این رو سیر و سیاحت به صورت یک باور دینی در نهاد بشر به ودیعت نهاده شده است و گردشگری امری نهادینه و همگانی بدون حصر زمان و مکان و نسل و ... است.

چه بسا اهمیت فراوانی در زندگی علمی، اجتماعی و اقتصادی بشر دارد. اگرچه صنعت گردشگری به عنوان صنعتی نوپا در جهان در حال حاضر در اقتصاد بسیاری از کشورها از اهمیت بالایی برخوردار می‌باشد. در دهه های اخیر رشد و توسعه صنعت گردشگری و اتخاذ آن به عنوان یکی از فعالیت­های عمده اقتصادی از طرف کشورهای توسعه یافته و در حال توسعه و رقابت مقاصد عمده گردشگری در جهت جذب گردشگران، برنامه­ریزان را بر آن داشته تا جهت افزایش درآمد­های حاصله از فعالیت­های گردشگری به دو مقوله مهم توجه نمایند: اول افزایش رضایت گردشگران و ارتقای لذت و کیفیت تجربه گردشگری دوم تلاش در جهت حفظ منافع جوامع میزبان.

هدف این کشورها بهره­گیری از درآمد و سایر مزایای این صنعت تا حد امکان می­باشد. اهمیت صنعت گردشگری سبب شده است که در ایران نیز مباحث گوناگونی در مورد صنعت گردشگری و راه های توسعه و گسترش آن مطرح شود. علی رغم اینکه کشور ایران در زمینه توسعه صنعت گردشگری هنوز در ابتدای راه می­باشد ولی این امیدواری وجود دارد که در صورت برنامه­ریزی، مدیریت و استفاده از متخصصین امر و با توجه به قابلیت­های توسعه گردشگری در بسیاری از مناطق ایران شاهد توسعه این صنعت باشیم و به عبارتی شاهد این امر که گردشگری نقش بیشتری در اقتصاد ایفا کند باشیم. علی­رغم مزایای صنعت گردشگری، غفلت از آثار سوء این صنعت می­تواند پیامدهای منفی اجتماعی، فرهنگی و زیست­محیطی را همراه خود داشته باشد. امروزه یکی از مقاصد مهمی که در گردشگری مورد توجه قرار گرفته­اند شهرهایی هستند که شکلی از توسعه گردشگری در ابعاد مختلف گردشگری طبیعت­گردی، فرهنگی و گردشگری ویژه در این نقاط در حال رخ دادن است و این مقاصد برخلاف سایر مقاصد گردشگری طبیعی از جمعیت انسانی برخوردار بوده و همین موضوع اهمیت امکان سنجی گردشگری و محاسبه آن را طرح­های مطالعاتی و همچنین طرح­های فرادست این نقاط دوچندان می­نماید. اما نکته­ای که در اینجا قابل ذکر است بی­توجهی طرح­های فرادست و کلان از قبیل طرح­های جامع، هادی و تفصیلی این­گونه نقاط به مواردی از قبیل اهمیت درون‌دادها و پیش‌بینی برون‌دادهای گردشگری و تاثیرات فعالیت­های گردشگران بر محیط این­گونه مقاصد، نحوه افزایش میزان رضایت گردشگران از تجربه گردشگری، افزایش حداکثر کارایی گردشگری منطبق با خواسته های اهالی و ساکنان بومی بوده و توجه صرف این­گونه طرح­ها به توسعه کالبدی این شهرها است. بایستی توجه داشت که در این نقاط نیز اگر گردشگری در راستای اهداف و برنامه های توسعه پایدار حرکت ننماید شکلی از توسعه بی­برنامه گردشگری در این نقاط رخ خواهد داد که باعث تخریب محیط طبیعی و انسانی این شهرها می­گردد. 

گردشگری می‌تواند به عنوان یکی از فعال‌ترین، پردرآمدترین و نیز اشتغال‌زاترین صنعت جهان باشد زیرا قادر است در کوتاه‌ترین زمان، نیروی کار ساده را با آموزش های کوتاه و میان مدت وارد بازار کار نماید (منشی زاده، 1384، 27) به عقیده سازمان جهانی گردشگری WTO و انجمن جهانگردی و گردشگری جهانی (WTTC) گردشگری نقش حیاتی را در اقتصاد جهانی دارد و بزرگترین صنعت محسوب می‌شود (Sugiyarto, 2003). ارزیابی پراکنش پدیده ها در شهر یکی از موضوعات مهم به شمار می‌آید. بنابراین جانمایی زیرساخت های گردشگری در شهرها، محصول تصمیم‌گیری های انسانی است و کارکردها انسانی متاثر از ساختار جامعه و نیازهای آن هاست، از این رو شناسایی توزیع فضایی عناصر گردشگری در شهر، فرهنگ جامعه شهری را مشخص و نقش سازمان های دولتی و خصوصی موثر در شکل‌گیری این الگوها را نشان می‌دهد. گردشگری شامل تمام پدیده ها و روابط حاصل از تعامل گردشگران، عرضه‌کنندگان و فروشندگان محصولات گردشگری، دولت ها و جوامع میزبان در فرآیند جذب و پذیرایی از گردشگران است، در این میان مراکز تاریخی و فرهنگی شهرها، از کانون های جذب گردشگران به شمار می‌آیند.

در پایان مقدمه بایستی یادآور شد که نخستین شرط موفقیت هر شهر در توسعه گردشگری، وجود زیرساخت های مناسب شهری و مدیریت عاقلانه و مدبرانه آن هاست این عامل تاثیر مهمی در شکل‌گیری تصویری ذهنی مقصد گردشگری برای گردشگران دارد و دومین شرط برای تضمین موفقیت توسعه گردشگری، آمایش جاذبه های شهر و ایجاد تسهیلات و امکاناتی است که دست رسی به جاذبه ها را بیش از پیش آسان می‌سازد (دیناری، 1384).

 

فهرست مطالب

 سرآغاز. 9

تاریخچه ی گردشگری.. 13

مفهوم گردشگر. 14

انواع گردشگری.. 17

ارکان گردشگری.. 21

عناصر گردشگری.. 29

سیر تکاملی گردشگری.. 33

دیدگاه های توسعه ی گردشگری.. 37

گردشگری پایدار. 41

اهداف، ویژگی ها و اصول گردشگری پایدار. 43

فرایند برنامهریزی گردشگری پایدار. 45

توسعه گردشگری پایدار. 46

دست آوردهای گردشگری.. 47

مدیریت ریسک در توسعه گردشگری.. 53

اثرات انواع ریسک بر توسعه گردشگری.. 55

برنامه ریزی توسعه پایدار گردشگری.. 57

نقش دولت در توسعه گردشگری پایدار. 58

 

نقش بخش خصوصی در توسعه ی گردشگری پایدار. 61

نقش گردشگران در توسعه گردشگری پایدار. 61

راهبردهای توسعه گردشگری.. 62

راهکارهای توسعه گردشگری.. 63

امکان سنجی گردشگری.. 66

گردشگری شهری.. 71

جایگاه‌ گردشگری‌ شهری‌.. 72

ویژگی های گردشگری شهری.. 73

تجربه گردشگری شهری.. 74

توسعه پایدار گردشگری شهری.. 75

مبانی برنامه‌ریزی و مدیریت گردشگری شهری.. 77

ارتباط برنامه ریزی شهری و گردشگری.. 80

اهداف‌ و راهبردهای کلان توسعه گردشگری شهری.. 82

کارکردهای‌ فراغت و گردشگری در شهرنشینی معاصر. 84

جایگاه گردشگری در دوران فراغت... 85

جغرافیای فراغت و گذران اوقات فراغت در فضای شهر. 87

مقاصد گردشگری.. 95

توسعه مقاصد گردشگری.. 97

چرخه حیات مقصد گردشگری.. 98

منابع و جاذبه های گردشگری شهری در ایران.. 105

امکانات و محدودیت های توسعه‌ گردشگری‌ شهری‌ در ایران. 107

نقش مدیریت شهری در توسعه گردشگری شهری در ایران‌. 109

نقش شهرداری ها در تأمین گذران فراغت‌ و گردشگری‌.. 109

وظایف شهرداری ها در تأمین زیرساخت های گردشگری شهری.. 110

منابع و مآخذ. 111 

نظرات

captcha Refresh
محصولات مشابه