بستن

فروشگاه آوابوک حقوق کتب کاربردی چالش‌های حقوقی ادغام مؤسسات پولی و ارائه راهکارهای آن
- چالش‌های حقوقی ادغام مؤسسات پولی  و ارائه راهکارهای آن
  • تعداد کل امتیازات ثبت شده : 11

چالش‌های حقوقی ادغام مؤسسات پولی و ارائه راهکارهای آن

فرشید خوشبخت

100,000 تومان 90,000 تومان
دسته بندی: حقوق  > کتب کاربردی

ناشر: کتاب آوا

  • تهیه کتاب از سایت حقوقی کتاب آوا

 

خرید دانلود پیش نمایش کتاب

مشخصات کلی

نام ناشر

کتاب آوا

نام مولف

فرشید خوشبخت

سال انتشار

1402

نوبت انتشار

1

قطع کتاب وزیری شومیز
تعداد صفحه

112

شابک

9786003467507

در باب کتاب چالش‌های حقوقی ادغام مؤسسات پولی  و ارائه راهکارهای آن

بانک‌ها و موسسات مالی و اعتباری نقش کلیدی در اقتصاد کشور ما دارند. هنگامی که آن‌ها دچار بحران می‌شوند، خطر تسری این بحران به سایر بانک‌ها بنگاه‌های اقتصادی دیگر نیز می‌رود. در مواقع بحران، بانک مرکزی به عنوان تنظیم گیر نهاد پولی کشور وارد عمل می‌شود و راه‌حل هایی از جمله ادغام را به چنین موسسات مالی و اعتباری پیشنهاد می‌کند یا اینکه خود موسسات مالی و اعتباری یا بانک‌ها هستند که تمایل به ادغامی دارند که خواسته اصلی آن‌ها نیست، اما تحت شرایط زمانی و مکانی موجود گریزی جز ادغام ندارند. در واقع دغدغه اصلی این پژوهش پاسخ به این سوال است که ماهیت حقوقی ادغام چیست؟

این پژوهش با روش توصیفی ـ تحلیلی و با منابع موجود کتابخانه‌ای و منابع اینترنتی انجام شده است. یافته‌های پژوهش تأکیدگر این فرضیه است که بانک‌ها و موسسات مالی و اعتباری نقش کلیدی در اقتصاد کشور ما دارند. هنگامی که آن‌ها دچار بحران می‌شوند، خطر تسری این بحران به سایر بانک‌ها بنگاه‌های اقتصادی دیگر نیز می‌رود. در مواقع بحران، بانک مرکزی به عنوان تنظیم گیر نهاد پولی کشور وارد عمل می‌شود و راه‌حل‌هایی از جمله ادغام را به چنین موسسات مالی و اعتباری پیشنهاد می‌کند یا اینکه خود موسسات مالی و اعتباری یا بانک‌ها هستند که تمایل به ادغامی دارند که خواسته اصلی آن‌ها نیست، اما تحت شرایط زمانی و مکانی موجود گریزی جز ادغام ندارند. وقوع بحران موسسات پولی و مالی غیرمجاز نیز، به عنوان زیرمجموعه‌ای غیررسمی از بخش مالی کشور از کانال‌های مختلف از جمله ناتوانی بانک مرکزی در تنظیم نرخ سود و اجرای موفقیت آمیز سیاست‌های پولی، عدم رعایت نرخ ذخیره قانونی، توانایی خلق پول مشابه بانک‌ها، کاهش اعتماد عمومی به سیستم مالی، فزایش پولشویی و فساد، افزایش نقدینگی و تورم وضعیت امنیت اقتصادی را شکننده کرده و آثار آن به خصوص بر نقدینگی کماکان مشهود است.

 

تاریخچه بانکداری در جهان

امروزه، نقش سیستم بانکداری به عنوان توسعه پایدار در سیستم پیچیده اقتصادی انکارناپذیر است. سیستم بانکداری قلب توسعه اقتصادی است. نقش بانک‌ها سازگار با ماهیت اقتصادی و اجتماعی جوامع در جذب سپرده‌ها و اعطا وام‌ها است، بنابراین می‌توانیم آن‌ها را به عنوان عامل اصلی توسعه پایدار به شمار آوریم. بانک یک موسسه مالی است که سپرده‌ها را از افراد دریافت و اعتبار ایجاد می‌نماید. اصطلاح بانک از واژه (Banko) در زبان ایتالیایی به معنای نیمکت گرفته شده است. در قرون وسطی ایتالیایی‏ها به هنگام انجام معاملات تجاری بر روی نیمکت می‌نشستند. این واژه به تدریج تغییر کرد و به واژه (Bank) که یک واژه آلمانی است، تبدیل شد.

بانکداری حتی قبل از ظهور پول رایج، با پیدایش اولین سکه‌های ضرب شده آغاز شده است. بانکداری در سراسر تاریخ به دو صورت صدور ارز و ذخیره ثروت رواج داشته و با ظهور اسکناس‌ها وظیفه تجمیع دارایی‌ها را به عهده داشته است. حتی نخستین امپراطوری‌ها به برخی از انواع بانکداری برای مدیریت تجارت و حفظ جریان کالاها و خدمات نیازمند بودند.

 

کتاب آوا؛ بهترین سایت خرید کتاب به همراه:

دانلود رایگان کتابهای حقوقی pdf 

 

نظرات

captcha Refresh
محصولات مشابه