بستن

فروشگاه آوابوک حقوق کتب کاربردی سایر کتب کاربردی بررسی قتل عمدی با اعتقاد به مهدورالدم بودن مقتول بر اساس قانون مجازات اسلامی مصوب 1392
- بررسی قتل عمدی با اعتقاد به مهدورالدم بودن مقتول بر اساس قانون مجازات اسلامی مصوب 1392
  • تعداد کل امتیازات ثبت شده : 0

بررسی قتل عمدی با اعتقاد به مهدورالدم بودن مقتول بر اساس قانون مجازات اسلامی مصوب 1392

سجاد کریمی‌خویگانی

130,000 تومان 117,000 تومان

دسته بندی:   حقوق > کتب کاربردی

مولف: سجاد کریمی‌خویگانی 

ناشر: کتاب آوا

خرید دانلود پیش نمایش کتاب

مشخصات کلی

نام ناشر

کتاب آوا

نام مولف

سجاد کریمی‌خویگانی

سال انتشار

1398

نوبت انتشار

1

قطع کتاب وزیری شومیز
تعداد صفحه

154

تیراژ

1000

شابک

9786003465190

کتاب بررسی قتل عمدی با اعتقاد به مهدورالدم بودن مقتول بر اساس قانون مجازات اسلامی مصوب 1392

در همه نظام های دینی، برای حفظ نظام جامعه و جلوگیری از تضییع حقوق فردی و اجتماعی، مقرراتی را وضع می‌کنند که بر اساس ضمانت اجرایی آنها، رفاه جامعه را در ابعاد مختلف تامین می‌کنند. بی گمان نظام اسلامی بر اساس آئین حیات بخش آن، به عنوان یک دین و آئین کامل که ادعای اداره و مدیریت جامعه جهانی، با اتکاء بر قوانین مترقی خویش را دارد برای اجرای فرامین الهی و احقاق حقوق افراد و برقراری عدالت، مجازاتهایی در راستای دمیدن روح حیات در کالبد جامعه اسلامی مقرر نموده است که مشتمل بر انواعی است که از بارزترین و کامل ترین آنها، مجازاتهای حدی می‌باشد که دارای مبانی فقهی و مستندات روایی بوده و در کیفیت اجرایی آنها تفاوتهایی وجود دارد.

برای مشاهده برترین اثار حقوق مجازات اسلامی بر روی لینک زیر کلیک نمایید:

کتب های مجازات اسلامی

ولی آنچه که مسلم است این است که همه فقها اصل اجرای آن را پذیرفته اند و لکن در نحوه اجرای مجازاتهای حدی و تعزیری نظیر مجازات قتل ( غیر قصاص ) مانند اعتقاد به مهدورالدم بودن مقتول دارای اختلاف نظر می‌باشند که در این رساله به آن پرداخته ایم .

حمایت اسلام از حیات اشخاص و احترام خون آنها در جامعه اسلامی یک اصل است و اسلام اجازه تعدی به حیات اشخاصی را که در دارالسلام سکونت دارند، نداده است اما بعضی اعمال و رفتارها توسط مسلمانان یا افرادی که در سرزمین های اسلامی سکونت دارند، موجب زوال عصمت و حرمت خون آنها می‌شود و ریختن خون آنها را مباح می‌گرداند، این رفتارها بصورت دقیق و مبسوط در اسلام بیان شده‌اند و مباح شدن خون اشخاص بر اثر ارتکاب این اعمال با جرایم در اوضاع و احوال خاص و در موارد بسیار محدود، نسبت به همه ی مسلمانان و در مواردی، نسبت به اشخاص خاصی است.

مرتکبان این اعمال یا جرایم در فقه اسلامی به عنوان مهدورالدم مورد بحث قرار گرفته اند و در قانون مجازات اسلامی ایران که بر اساس فقه شیعه تدوین شده، قتل مهدورالدم، عامل موجه جرم تلقی شده و بر اساس ماده 302 ق. م. ا قتل نفس در صورتی موجب قصاص است که مقتول شرعا مستحق کشتن نباشد.

نگارنده در این نوشتار قصد دارد با بررسی این موضوع در کتب معتبر فقهی فقهاء نامدار در محدوده ی مورد نظر، به بیان مبانی مجازاتهای قتل ( غیر قصاص ) با استفاده از مستندات در فقه و قوانین موضوعه با تاکید بر قانون مجازات های اسلامی تبیین و تشریح نموده و با بیان فرامین الهی و روایات معصومین (ع ) و ارائه نمونه های تاریخی از برخورد پیامبر ( ص ) و ائمه ( علیهم السلام ) با مجرمین و متجاوزین به حقوق الهی و مردم، در روشن ساختن دیدگاه آن بزرگواران و نیز مطرح نمودن سوالاتی از جمله :

1- مصادیق مهدورالدم در اسلام چیست و معنای اعتقاد قاتل به مهدورالدم بودن چیست؟

2- اشتباه در هویت مهدورالدم چه حکمی دارد ؟

3- خطا در هدف گیری مهدور الدم و کشتن انسانی محقون الدم چه آثاری را بدنبال دارد؟

گامی برداشته باشد.

 

 

 

نظرات

captcha Refresh
محصولات مشابه