بستن

فروشگاه آوابوک عمومی کارآفرینی از تئوری تا عمل
  • تعداد کل امتیازات ثبت شده : 0

کارآفرینی از تئوری تا عمل

حمداله جمشیدی-مهندس حسین افتخاری-دکتر ایرج بابایی اربوسرا-علی حیدری

150,000 تومان 135,000 تومان
دسته بندی: عمومی

ناشر: آوا

مولف: دکتر ایرج بابایی اربوسرا، حمداله جمشیدی علی حیدری، مهندس حسین افتخاری

 

  • خلاقیت نوآوری
  • فرهنگ کسب و کار
  • طراحی کسب و کار
  • مهارت ها و قوانین کسب و کار
  • مدیریت و توسعه کسب وکار
خرید

مشخصات کلی

نام ناشر

کتاب آوا

نام مولف

ایرج بابایی اربوسرا و علی حیدری

سال انتشار

1397

نوبت انتشار

2

قطع کتاب وزیری شومیز
تعداد صفحه

212

تیراژ

1000

شابک

9786003460461

در جهان امروز که دانایی و خلاقیت دو بال صعود و تعالی یک جامعه می‌باشند و اندیشه‌ها در سایه ابتکارات ارتقا می‌یابند، از کارآفرینی به‌عنوان محصول خلاقیت و دانایی یاد می‌شود که باعث توسعه کشورهای پیشرو گردیده است، چرا که با استفاده از نیرو فکر، خلاقیت و ابتکار و در یک کلمه کارآفرینی است که می‌توان در اقتصاد رقابتی و مبتنی بر بازار دنیای کنونی به‌توسعه اقتصادی و افزایش بهره‌وری و ایجاد اشتغال و رفاه اجتماعی در کشور نائل آمد.

کارآفرین به‌عنوان فردی‌که دارای خصوصیاتی چون ریسک‌پذیری، نوآوری، شکارچی فرصت‌ها، مثبت‌نگر، شجاع و . . . می‌توان نام برد که قادر است با بسیج نمودن منابع مالی و انسانی برای بهره‌برداری از فرصت‌ها، از طریق ایجاد کسب و کار جدید اقدام نماید.

در واقع فرآیند کارآفرینی به‌دست افرادی صورت می‌گیرد که میل شدیدتری به‌کامیابی دارند و تلاش و پشتکار و تحمل ابهام و آینده‌نگری فوق‌‌العاده از ویژگی‌های آنان است.

کارآفرین فردی است که با ایده و فکر جدید و از طریق ایجاد کسب و کار مبادرت به‌محصول جدیدی در جامعه می‌نماید.

در کشور اسلامی ما با سابقه علمی و فرهنگی بالا و داشتن جمعیتی هوشمند و مستعد و نیز منابع طبیعی فراوان و با تحقق سند چشم انداز بیست ساله و حضور فعال در اقتصاد منطقه و جهان مستلزم ترویج و تقویت فرهنگ کارآفرینی و آموزش دانش و مهارت‌های مورد نیاز آن خواهد بود.

لذا در سال‌های اخیر در جامعه ما توسط محققان و متخصصان و سیاستگذاران در زمینه توسعه کارآفرینی اقدامات زیادی صورت گرفته است.

آموزش کارآفرینی به‌جوانان دانشگاهی و حتی دانش‌آموزان و سایر جوانان و نیز حمایت و پشتیبانی دولت و دستگاه‌های ذیربط از کارآفرینان جوان از جمله این اقدامات است، اما با وجود این تا رسیدن به‌جامعه‌ای کارآفرین راه زیادی در پیش داریم.

مطالعه و بررسی و اقدامات به‌عمل آمده در زمینه کارآفرینی در ایران بیانگر این حقیقت است که آموزش کارآفرینی در دانشگاه و مؤسسات علمی هر چند کافی و مهم است اما اکثر فارغ‌التحصیلان که آموزش کارآفرینی را فرا گرفته‌اند، در به‌کارگیری آموخته‌ها و طرح‌های عملی و در واقع ارائه و راه‌اندازی یک محصول و خدمت جدید در بازار کار چندان موفق نبوده‌اند.

در کتاب حاضر، با بررسی آنچه که تاکنون در زمینه کارآفرینی ارائه گردید، سعی نموده‌ایم آخرین آراء و نظراتی که هم اکنون در عرضه نوآوری و کارآفرینی در حال بررسی و اجرا می‌باشد بصورت مجموعه‌ای منسجم و در عین حال ساده معرفی نموده و نیز با ارائه و بررسی طرح‌هایی که تاکنون در بازار کار موفق بوده است قصد داریم دانشجویان و جوانان عزیز به‌طور عملی و ملموس با چگونگی اجرای یک طرح موفق و مؤثر قرار گرفته و بتوانند خود با تجربیات به‌دست آمده به یک طرح نو همراه با خلاقیت و سود مطلوب دست یابند و کسب و کار اصولی همراه با بازدهی بالا را برای خود و دیگران به راه اندازند.

 

تعریف کارآفرینی

ـ پیش از تعریف از کارآفرینی، باید بر این نکته تأکید نمود که اقتصاددانان و محققان تعریف یکسانی از کارآفرینی ندارند و هر یک بسته به نوع نگاه خود، تعریف خاصی از این پدیده ارائه داده‌اند.

جان باتیست‌اسی (1819) کارآفرین را بعنوان کسی که ابزار تولید را فراهم می‌آورد تعریف نموده است. برخی از تعاریف بر طیف وسیعی از فعالیت‌ها تأکید کرده‌اند:

خوداشتغالی یا کار کردن برای خود به هر شکل ممکن (ریچارد کانتلیون، 1730) فراهم آوردن عوامل تولید (جان باتیست‌اسی 1830) تحمل قطعیت یا تحمل ابهامات (نایب 1912)، ایجاد یک ترکیب جدید (شومپیتر، 1934) استفاده از فرصت‌ها (کوزنل، 1934) و ایجاد یک سازمان (کارتنز 1988)

فرانک نایب (1921) معتقد است که کارآفرینان تلاش می‌کنند تغییرات بازار را پیش‌بینی نموده و براساس آن وارد عمل شوند وی همچنین بر نقش کارآفرینان در تحمل ابهام و پویایی بازار تأکید دارند.

مرکز کارآفرینی دانشگاه میامی در اوهایو نیز کارآفرینی را چنین تعریف می‌کند: کارآفرینی فرایندی است از توسعه یک نگاه جدید به زندگی، نگاهی که ممکن است یک ایده خلاقانه، یک فرصت ساده، روش‌های بهتری برای انجام کاری باشد. نتیجه نهایی این فرایند ایجاد یک بنگاه جدید است که تحت شرایط ریسک پذیرانه و عدم قطعیت بسیار شکل می‌گیرد.

طبق تعریف دانشنامه علوم سیاسی، کارآفرینی کسب و کار توام با ابتکار، نوآوری، جرأت، سعی، همت، و صرف نیرو است.

تعریف نهایی: کارآفرینی Entrepreneur ship سازمان‌دهی تولید و اعمال شیوه‌های نوین و سودآور و مقابله با خطرات احتمالی در فعالیت‌های اقتصادی است. کارآفرینی تلاشی است برای ایجاد ارزش از طریق شناخت فرصت‌های شغلی، مدیریت، ریسک مناسب و استفاده از مهارت‌های مدیریت و ارتباطی به منظور بسیج نمودن منابع انسانی، مالی برای به ثمر رسیدن یک پروژه.
 
انواع کارآفرین

کارآفرینی به انواع مختلفی تقسیم شده است. کلین در یک تقسیم‌بندی کلی به دو نوع کارآفرینی اشاره دارد:

1ـ کارآفرین مستقل (فردی)

2ـ کارآفرین سازمانی

 

 

 

نظرات

captcha Refresh
محصولات مشابه